Šport

Slovenski mediji o sijajnem uvodu slovenskih nogometašev v kvalifikacijah za SP 2022

Slovenska nogometna reprezentanca je na najboljši možni način začela kvalifikacijski ciklus za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022. Izbranci selektorja Matjaža Keka so na kolena položili Hrvate in slavili z 1:0, slovenski časniki pa so sredini zmagi na stadionu v Stožicah namenili veliko prostora.

“V Stožicah padli svetovni podprvaki Hrvati,” so zapisali na prvi strani časnika Delo. Novinar Gorazd Nejedly je zapisal, da je selektor Matjaž Kek spet izpolnil pričakovanja slovenskih navijačev in južnim sosedom pripravil taktično zanko za prvo slovensko zmago v medsebojnih dvobojih.

“Slovenija ni bila všečna, bila pa je kompaktna, pragmatična, srčna, bojevita in tekmovalna,” je po zmagi v Stožicah zapisal Nejedly.

“Kekova Slovenija utišala hrvaške zvezde,” so zapisali v časniku Dnevnik. “Sijajen začetek kvalifikacij za mundial 2022! Slovenski nogometaši so se v Stožicah vpisali v zgodovino s prvo zmago nad Hrvaško. Odločilni gol je prispeval Sandi Lovrić. Sledi gostovanje v Sočiju proti Rusiji,” je zapisal Matej Grošelj in dodal, da če ne bi bilo koronavirusa, bi nogometna Slovenija vso noč rajala po odmevni zmagi nad Hrvaško.

Hrvaški sin za slovensko rajanje, naša nogometna reprezentanca prvič premagala svetovne podprvake, je naslov na spletni strani časnika Večer. Novinar Marko Kovačevič je pri tem dodal, da Hrvaška ni več nezlomljiva ovira.

“Približno 4000 kilometrov zračne linije je od Slovenije oddaljen Katar. No, po prvem krogu kvalifikacij je prizorišče svetovnega prvenstva za slovensko nogometno reprezentanco vsaj kak kilometer bližje. Z zmago so varovanci selektorja Matjaža Keka začeli pot v letu 2021. In to ne proti komerkoli. V Stožicah je padla Hrvaška, na deveti medsebojni tekmi se je prvič končalo s slovenskim slavjem,” je zapisal Večer.

“MoCro sanjanje,” je naslov na prvi strani slovenskega športnega časnika EkipaSN.

“Zgodovinski podvig! Orožje položili – svetovni podprvaki!,” je naslov članka Jureta Bohoriča po zmagi nad Hrvaško. “In zgodilo se je. Zgodilo se je, kar se ni še nikdar. Spisala se je zgodovina. V Ljubljani so bile zaceljene mariborske rane, in to na kakšen način! Čeprav se je morala Slovenija v uvodnem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 pomeriti s svetovnimi podprvaki Hrvati, je – zmagala. Premagala je velesilo, prišla do sploh prve zmage nad Hrvaško. V zgodovini. Za zgodovino!, je zapisala Ekipa SN.

Source
STA
Back to top button