Šport

Slovenski dan D za obe razvrstitvi ženskih skokov

Slovenske smučarske skakalke danes čaka dvojni spored v ruskem Čajkovskem, ki gosti finale svetovnega pokala. Ob 5. uri bo na vrsti ekipna tekma z eno tekmovalno serijo, sezona pa se bo sklenila s posamično tekmo. Ta se bo začela ob 8. uri po slovenskem času.

Preizkušnji bosta zelo pomembni tako zaradi seštevka v pokalu narodov kot v posamični razvrstitvi v boju za veliki kristalni globus. V pokalu narodov Slovenija zaseda drugo mesto. Za Avstrijo po petkovi posamični tekmi slovenske skakalke zaostajajo za 27 točk.

V razvrstitvi posameznic pa ima Nika Križnar na drugem mestu 15 točk zaostanka za vodilno Japonko Saro Takanashi. Avstrijka Marita Kramer na tretjem mestu zaostaja 66 točk.

Slovensko četverico bodo zgodaj zjutraj po slovenskem času zastopale Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Katra Komar, se je po petkovi tekmi odločil glavni trener Zoran Zupančič, ki tako v ekipo ni uvrstil svetovne prvakinje s srednje skakalnice iz Oberstdorfa Eme Klinec.

Zmaga najboljši ekipi prinaša 400 točk, za drugo mesto bo ekipa prejela 350, za tretje pa 300 točk. Vsaka nadaljnja uvrstitev do osmega mesta prinese 50 točk manj v pokalu narodov.

Slovenke so dobile edino ekipno tekmo te sezone svetovnega pokala na domačem Ljubnem ob Savinji. Takrat so bile Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar zanesljivo boljše od drugih Norvežank in tretjih Avstrijk.

Po ekipni preizkušnji sledi še veliki finale ženske sezone. Takrat bosta padli tudi odločitvi v obeh skupnih seštevkih ter razvrstitvi na turneji Blue Bird za dodatno denarno nagrado. V njej Križnarjeva zaseda tretje mesto za Kramerjevo in Takanashijevo.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button