AktualnoŠport

Slovenske rokometašice v generalki za SP izgubile v Poreču

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Poreču izgubila proti Hrvaški z 21:29 (10:15). Za izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića je bila to zadnja tekma pred odhodom na svetovno prvenstvo med 1. in 19. decembrom v Španiji.

 

 

Slovenke bodo na zaključnem turnirju na Pirenejskem polotoku igrale v skupini A. V Granollersu se bodo najprej 3. decembra pomerile s Črnogorkami, dva dni kasneje s Francozinjami, 7. decembra pa še z Angolkami.

V glavni del tekmovanja se bodo prebile tri prvouvrščene reprezentance, četrtouvrščena bo tekmovanje nadaljevala v tako imenovanem predsedniškem pokalu za uvrstitev od 25. do 32. mesta.

Slovenske rokometašice so bile na današnjem obračunu v znanem turističnem kraju v Istri od prve do zadnje minute v podrejenem položaju. Gostiteljice so jim že v 11. minuti ušle na štiri gole (2:6), potem ko so naredile delni izid 0:4, na polčasu pa je zaostanek znašal pet zadetkov (10:15).

Adžićeve varovanke so 34. minuti imele zaostanek sedmih golov (10:17). Nato so zaigrale malenkostno bolje in se nosilkam bronastega odličja z lanskega evropskega prvenstva na Danskem približale na pet golov zaostanka (15:20).

V nadaljevanju so spet zaigrale medlo. Hrvatice so to znale izkoristiti, v 52. minuti so jim ušle na deset golov (17:27), kar je bil tudi največji slovenski zaostanek na današnji tekmi.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko z osmimi goli. Po dva gola so dosegle Ana Gros, Elizabeth Omoregie, Nina Zulić in Aneja Beganović, po enega pa Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Ema Hrvatin, Tija Gomilar-Zickero in Petra Kramar.

“Na drugi tekmi s Hrvaško so se pokazale nekatere naše pomanjkljivosti v igri in trenutna pripravljenost posameznic. Prvo tekmo smo odigrali na precej visoki ravni, nato v soboto skupaj trenirali stvari, kar je morda nekoliko netipično, zato je bilo povsem pričakovano, da bo druga tekma za nas naporna. To potrjujeta večje število tehničnih napak in raven agresivnosti v obrambi,” je uvodoma dejal Adžić.

“Hrvaška je trenutno ena najboljših reprezentanc in le proti najboljšim lahko napredujemo. Trenutno imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Amra Pandžić je opravila preglede, ki so pokazali, da poškodba kolena ni hujše narave, Elizabeth Omoregie ima težave s prstom na roki in kolenom, Ana Gros pa je po manjših težavah dobila konkretno minutažo. Ta rezultat ne menja naših ambicij. Zdaj se moramo osvežiti in kar najbolje pripraviti na začetek svetovnega prvenstva,” je še dodal Adžić.

“Na dosedanjih treningih smo precej delali, a nam še kar nekaj manjka do popolnosti. Mini priprave in tekmi v Poreču sta nam zelo koristili, da smo videli, kje se trenutno nahajamo z ravnjo naše igre. Obramba na drugi tekmi ni bila na pravi ravni, 29 zadetkov je preveč. Tekma je bila namenjena odpravljanju naših napak in menim, da smo na pravi poti,” je po današnji dejala Tjaša Stanko.

Source
STA
Back to top button