AktualnoŠport

Slovenska bakla po OI 2018 tudi za letošnje igre v Tokiu

Slovenska bakla bo po zimskih olimpijskih igrah leta 2018 po naši državi potovala tudi pred letošnjimi igrami v Tokiu, ki so bile zaradi pandemije novega koronavirusa iz lanskega prestavljene na letošnje leto. Prvi večji dogodek Olimpijskega komiteja Slovenije pred začetkom OI bodo javnosti predstavili danes ob 11. uri.

OKS je potovanje olimpijske bakle po Sloveniji prvič organiziral januarja 2018 pred zimskimi olimpijski igrami v Pyeongchangu v Južni Koreji. Svojo pot je tega leta končala 29. januarja tam, kjer se je začela pot olimpijcev, na uradni predstavitvi slovenske olimpijske ekipe.

V njej je bilo 71 športnikov, ki so nastopili v devetih panogah (alpsko smučanje, biatlon, deskanje, hokej, nordijska kombinacija, smučanje prostega sloga, smučarski skoki, smučarski teki in sankanje). Slovenija je s srebrom Jakova Faka in bronom Žana Koširja zasedla 24. mesto med 30 državami, ki so osvojile medalje.

Tradicionalni olimpijski ogenj za letošnje OI je v Fukushimi na Japonskem 25. marca začel svojo pot in bo po natanko 121 dneh prispel v Tokio, kjer se bo 23. julija začel največji letošnji športni dogodek na svetu. Olimpijska bakla bo obiskala 859 mest, nosilo jo bo okrog 10.000 prostovoljcev.

Novinarska konferenca pred začetkom projekta “Slovenska bakla Tokio 2020” bo potekala na vzivo.sta.si in facebook.com/SloveniaOlympicTeam.

Source
STA
Back to top button