AktualnoŠport

Slovenke branijo 10 golov prednosti za sedmi nastop na SP

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo drevi na Islandiji lovila sedmi nastop na svetovnem prvenstvu, letošnje bo potekalo v Španiji med 2. in 19. decembrom. Na prvi kvalifikacijski tekmi so varovanke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića zanesljivo s 24:14 ugnale Islandijo. Povratna tekma bo v Hafnarfjördurju na sporedu ob 21.45.

Slovenke so z nogo in pol že na na svetovnem prvenstvu. Za zadnji korak morajo le še dokončati začeto delo v zadnjih dneh, ko so začele poglavje z novim selektorjem.

Adžić, ki je vodenje izbrane vrste prevzel pred kratkim od Uroša Bregarja, je bil po “prvem polčasu” v kvalifikacijah zadovoljen, zunanja igralka Barbara Lazović pa je na ponedeljkovi tiskovni konferenci dejala, da je prostora za napredek še dovolj.

Čeprav je prednost desetih golov velika, Adžić opozarja: “Šport je nepredvidljiv in imamo dovolj izkušenj tako iz našega kot drugih športov, da visoka prednost še ni garancija za uvrstitev na veliko tekmovanje ali uresničitev nekega cilja.”

Na Islandijo s slovensko odpravo nista potovali prva zvezdnica Ana Gros, ki mora zaradi poškodbe kolena počivati še teden dni. Manjkala bo tudi Nina Zulič, ki je bila pozitivna na novi koronavirus, še huje pa jo je odnesla Branka Zec, ki si je na prvi tekmi proti Islandkam strgala prednjo križno vez in bo z igrišč odsotna več mesecev.

Selektor je tako med potnice na sever Evrope uvrstil Majo Vojnovič, ki je na prvi tekmi ostala izven kadra igralk.

Source
STA
Back to top button