Šport

Shiffrinova prva na startu, danes brez Štuhčeve

Na Zlati lisici, ki je letos devetič v Kranjski Gori namesto v Mariboru, bodo drugič po letu 1996 v manj kot 24 urah izpeljali še en ženski veleslalom. Peti veleslalom sezone za točke svetovnega pokala alpskih smučark bo s startno številko 1 odprla ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin. V prvi vožnji bo nastopilo pet Slovenk, brez Ilke Štuhec.

Shiffrinova je v Kranjski Gori že zmagala. Pred tremi leti je bila najhitrejša na veleslalomu in nato dan kasneje na slalomu. V soboto je prvi veleslalom končala na šestem mestu.

Zmagala je Italijanka Marta Bassino, ki bo današnjo tekmo začela s startno številko 2.

Tokratni dvojni veleslalomski spored je priložnost za Bassinovo, da nadaljuje niz zmag. V tej sezoni se je vedno, ko se je uvrstila, zmagala.

Slovenska ekipa bo štela pet tekmovalk. Ilka Štuhec, ki je sicer tako kot v soboto zadnja na startnem seznamu, je sporočila, da bo današnjo tekmo izpustila, saj jo čaka nadaljevanje sezone v hitrih disciplinah.

Štuhčeva je na svojem prvem veleslalomu v dveh letih svoj nastop končala že po prvi vožnji.

Meta Hrovat, ki je bila v soboto z devetim mestom najboljša Slovenka, bo danes nosila startno številko 14. Tina Robnik ima število 21, Ana Bucik 24, Neja Dvornik 55, Andreja Slokar pa bo slovenske nastope zaokrožila kot 62. na startu.

Dvornikova je bila del peterice, ki so si finale priborile s startnimi številkami višjimi od 50. Svoje prve veleslalomske točke v svetovnem pokalu je osvojila s 23. mestom. Robnikova, Bucikova in Slokarjeva so ostale brez točkovnega izkupička.

Ker je tako zahtevnih prog in trdih snežnih podlag v ženskem smučarskem cirkusu premalo, so imele številne tekmovalke težave z nastavitvijo opreme in prilagajanjem na ekstremne razmere, tako ekstremen mraz kot brutalno progo.

Prva vožnja se bo začela ob 9.15, druga ob 12.15.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button