AktualnoŠport

Šeško tik pred prestopom k Leipzigu, v Salzburgu bo ostal še to sezono

Mladi slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško je po poročanju več medijev izbral svojega naslednjega delodajalca. To bo, kot piše Transfermarkt, nemški Leipzig, sestrski klub zdajšnjega Šeškovega delodajalca Salzburga. Devetnajstletni napadalec se bo zdajšnjemu klubu nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pridružil poleti 2023.

 

Sky Germany je poročal, da bo odškodnina za Šeška znašala 24 milijonov evrov, točnost tega podatka so potrdili tudi Transfermarktovi viri. Če bo do prestopa za takšen znesek prišlo, bo Šeško postal prestopni rekorder, kar zadeva slovenske nogometaše. Za zdaj rekord drži prav Kampl, za katerega je Leipzig Bayerju Leverkusnu odštel 20 milijonov evrov v sezoni 2017/18.

Ko bo Šeškov prestop potrjen, podpisal naj bi petletno pogodbo, bo postal 19. igralec, ki je prestopil iz Salzburga v Leipzig. Hkrati pa bo tudi eden najdražjih igralcev glede prestopov med tema kluboma, rekorder je Naby Keita (29,75 milijona evrov).

Šeško, tudi že članski slovenski reprezentant, se je Salzburgu leta 2019 pridružil iz Domžal za 2,5 milijona evrov in sprva igral za Salzburgovo “izpostavo” Liefering, kjer je hitro navdušil, v prejšnji sezoni pa je za člansko Salzburgovo ekipo na 37 tekmah dosegel 11 golov in sedem podaj.

Šeško je s 195 centimetri telesne višine in hitrostjo poznavalce spomnil na že uveljavljenega Norvežana Erlinga Haalanda, nekdanjega igralca Salzburga, ki je iz tega kluba k Borussii Dortmund odšel za 20 milijonov evrov (zdaj je pri Manchester Cityju in na trgu vreden 150 milijonov), in požel zanimanje številnih največjih evropskih klubov, a se je Slovenec očitno odločil za še eno sezono v Salzburgu in nadaljevanje kariere pri Leipzigu.

Source
STA
Back to top button