Šport

Šempetranke tretje v DP

Odbojkarice Sip Šempetra so v državnem prvenstvu zasedle tretje mesto. Na drugi tekmi malega finala so še drugič premagale GEN-I Volley iz Nove Gorice, v Šempetru je bil izid 3:1 (14, 19, -23, 28).

* Dvorana OŠ Šempeter, sodnika: Miklošič, Jovanović.
* Sip Šempeter: Rituper 8, Mo. Božič 3, Koren 4, Črnila, Markovič 29, Žnidar, Kotnik 18, Trbojevič-Ovčar, Ma. Božič, Lekše 11, Mazej.
* GEN-I Volley: Grbac, Damjanović, Karnel, Leban 20, Kovačič, Goršek 10, Forštnarič 8, Đukić 8, Sillah 14, Blažič, Gubaš, Žigon 1, Krajnc 2.

Odbojkarice GEN-I Volleyja so ponovile lanski uspeh in spet zasedle tretje mesto v državnem prvenstvu. Potem ko so zmagale že v Novi Gorici in ko so gladko dobile prva dva niza povratne tekme, je bilo videti, da se bodo do brona sprehodile, a so Primorke v drugih dveh nizih vendarle pokazale zobe. Tretji niz so dobile, v četrtem pa bile povsem blizu “tie breaku”. Vodile so s 23:19 in 24:21, nato imele v “podaljšku” še eno zaključno žogo, a vse priložnosti zapravile.

Pokopali sta jih razpoloženi Nika Markovič in Nina Kotnik, ki sta od izida 21:24 dosegli prav vse točke za gostiteljice. Markovičeva je bila z 29 točkami najučinkovitejša igralka tekme, Kotnikova jih je prispevala 18, obe sta tudi odlično servirali, prva je dosegla pet asov, druga pa štiri. Savinjčanke so skupno dosegle 14 asov in deset blokov, imele so tudi boljši sprejem od Novogoričank.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button