Šport

Selitev teniških igralcev zaradi strahu pred pravnimi postopki

Organizatorji teniškega odprtega prvenstva Avstralije bodo morali spremeniti načrte glede nastanitev igralcev in igralk v času 14-dnevne obvezne karantene, poročajo avstralski mediji. Lastniki luksuznih apartmajev v hotelskem kompleksu Westin Melbourne so namreč grozili s pravnimi postopki, potem ko jih o nastanitvi in načrtih nihče ni obvestil.

 

V izjavi za javnost je vodstvo hotelskega kompleksa zapisalo, da so se lastniki apartmajev uprli ideji Avstralske teniške zveze (TA) in tamkajšnjih oblasti, ki so brez privolitve želeli igralce in igralke nastaniti v hotelu. Tam bi bivali v zato predvidenih apartmajih z ločenimi vhodi, a se s tem imetniki preostalih luksuznih sob, lastniki so sicer bogati in vplivni Avstralci, niso strinjali.

Jedro spora je poleg neobveščenosti dejstvo, da je sledenje stikov potrdilo, da se je drugi val okužb z novim koronavirusom v zvezni državi Viktorija začel ravno v tovrstnih hotelih, poročajo tamkajšnji mediji. Kasneje je covid-19 tam terjal 800 življenj.

Odvetnik hotelske družbe Graeme Efron je želel s sodno odredbo preprečiti prihod igralcev, vodstvo ATP pa jih je še pred obvestilo, da bodo za potrebe 14-dnevne obvezne karantene ob prihodu v zvezno državo Viktorijo uporabili alternativne lokacije.

“To je utelešenje pretirane samovoljnosti in samozavesti. Mislili so, da se bodo ljudje kar strinjali z njimi, ne da bi se pred tem posvetovali z vpletenimi deležniki,” je dejal Efron.

Ministrica za organe pregona v Viktorji Lisa Neville je že sporočila, da iskanje rešitev poteka uspešno in da bodo v naslednjih dneh dosegli dogovor s predvidenimi rezervnimi hoteli za nastanitev igralcev in igralk.

Ti bodo morali dva tedna pred začetkom tekmovanj v Melbournu, pred OP Avstralije bodo v prvem tednu februarja tam na vrsti še dva pripravljalna turnirja in ATP pokal, opraviti s 14-dnevno karanteno. V tem času pa jim bodo dovolili trenirati na za to odrejenih igriščih.

Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal, Avstrijec Dominic Thiem in številni drugi najboljši tenisači so že potrdili prihod v Melbourne in udeležbo na ATP pokalu ter kasneje na OP Avstralije. Prvi grand slam sezone se bo začel 8. februarja.

Povezani Članki

Back to top button