Šport

Rubljov v Monte Carlu izločil Nadala

Rusu Andreju Rubljovu je uspelo nekaj, kar do zdaj ni uspelo veliko teniškim igralcem. Na turnirju v Monte Carlu je na peščenem igrišču ugnal Španca Rafaela Nadala, kralja te podlage. V četrtfinalu ga je premagal s 6:2, 4:6 in 6:2 postal peti igralec z zmago nad Nadalom na tem turnirju.

Hkrati je poskrbel, da v konkurenci ni obeh prvih nosilcev, že pred njim je namreč izpadel tudi prvopostavljeni Srb Novak Đoković.

Rubljov je proti Nadalu igral pametno, taktično brezhibno. Žogice je v večji meri pošiljal na tekmečev “backhand”, Špančev slabši udarec. Delo bi lahko opravil tudi prej, v drugem nizu je napravil serijo napak in Nadalu, ki je imel na dvoboju nekaj težav tudi s servisom in dvojnimi napakami, dovolil, da je po zaostanku 2:4 dobil štiri zaporedne igre. A v tretjem nizu je bilo spet vse po starem.

Rus, sicer šesti nosilec, se bo v polfinalu pomeril s presenečenjem turnirja, Norvežanom Casperjem Ruudom, drugi polfinalni par sestavljata četrti nosilec Grk Stefanos Cicipas in Britanec Daniel Evans, ki je v osmini finala izločil Đokovića.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button