AktualnoŠport

Roglič in Pogačar prvi imeni slovenske vrste na bližnjem SP

Kolesarska zveza Slovenije je sporočila imena reprezentantov, ki bodo tekmovali na 94. svetovnem prvenstvu v Belgiji, ki bo v mestih Brugge in Leuven med 19. in 26. septembrom. Prvi imeni slovenske vrste bosta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Prvi bo nastopil le na cestni dirki, drugi pa tudi v vožnji na čas.

Ob Pogačarju bo na obeh preizkušnjah kolesaril tudi Jan Tratnik, medtem ko bodo na cestni dirki še Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc in David Per, rezerva pa je Žiga Jerman.

Pri dekletih bo v vožnji na čas in cestni dirki tekmovala Euegnia Bujak, samo na cestni dirki pa Urška Žigart, Urška Bravec in Špela Kern.

V Belgiji bodo tekmovali tudi mladinci in člani do 23 let. Med slednjimi bosta v vožnji na čas vozila Nik Čemžar in Anže Skok, na cestni preizkušnji pa Matevž Govekar. Med mladinci bo v obeh disciplinah dirkal Jaka Špoljar, na cestni dirki pa še Fabijan Kralj, Vid Jeromel in Aljaž Turk.

Pri mladinkah pa bosta Nika Bobnar in Pija Galof tekmovali tako v cestni dirki kot vožnji na čas, sam na cesti pa Nuša Moroz.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button