AktualnoŠport

Predsednik DFB z opravičilom zaradi nacistične primerjave, odstopil ne bo

Predsednik nemške nogometne zveze (DFB) Fritz Keller se je opravičil zaradi nedavne primerjave podpredsednika zveze Rainerja Kocha z nacističnim sodnikom, a zaradi tega spodrsljaja ne namerava odstopiti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot sta poročala časnika Bild in Spiegel, je do neprimerne primerjave prišlo v petek na zasedanju izvršnega odbora zveze. Keller je takrat svojega sodelavca primerjal s sodnikom Rolandom Freislerjem iz časov nacistične Nemčije, ki je med letoma 1942 in 1945 kot predsednik ljudskega sodišča izrekel 2600 smrtnih kazni.

DFB za zdaj ni pojasnila podrobnosti incidenta, je pa potrdila, da se je predsednik pisno opravičil za izrečene besede.

“Včasih v konfliktih uporabimo besede, ki jih ne bi smeli. Opravičil sem se Rainerju Kochu, hvaležen sem, da je opravičilo sprejel. Zelo mi je žal za to, svoje besede bom v prihodnje bolj pazljivo izbiral,” so pri dpa povzeli Kellerjevo opravičilo.

“O odstopu ne razmišljam. Naredil sem napako, a bom dokončal delo, zaradi katerega sem prišel na DFB in imam podporo članov,” je še dodal Keller.

A dpa dodaja, da za Kocha zaplet še ni končan, saj zahteva srečanje s Kellerjem, na katerem bi osebno razjasnila dogajanje, je sporočila Bavarska nogometna zveza (BFV), katere predsednik je Koch. BVF tudi dodaja, da Koch za zdaj še ni sprejel opravičila Kellerja.

Source
STA
Back to top button