Šport

Porazen slovenski dan: Zidanšek, Hercog in Bedene izgubili

Zidanšek in Hercog izgubili po dveh nizih igre, Bedene po štirih

Po vseh odlašanjih, zapletih in zapovedani karanteni zaradi pandemije se je s ponedeljkom v Melbournu le začel prvi teniški turnir za grand slam. Že prvi dan sta izpadli Polona Hercog in Tamara Zidanšek, slabo se je končalo tudi za Aljaža Bedeneta.

Tamara Zidanšek in Polona Hercog sta že po prvem krogu končali posamične nastope na odprtem prvenstvu Avstralije. Obe sta izgubili po dveh nizih. Zidanškovo je ugnala Kazahstanka Zarina Dijas s 6:2, 7:5, od Hercogove pa je bila s 7:6 (6), 6:3 boljša Francozinja Caroline Garcia.

Slab začetek in tudi slab konec
Tamara Zidanšek, 91. igralka WTA-lestvice, je slabo začela in že v prvi igri oddala servis. 23-letna Konjičanka je imela priložnost, da se vrne v četrti igri, a ni izkoristila priložnosti za brejk. Dijasova, ki je 83. tenisačica sveta, je nato povišala prednost v sedmi igri in zanesljivo dobila prvi niz. V drugem je Zidanšek povedla z brejkom v četrti igri, tekmica pa se je vrnila v sedmi. V 11. igri je Kazahstanki uspel še četrti odvzem servisa v dvoboju, po uri in 22 minutah pa je izkoristila četrto žogico za drugo medsebojno zmago.

Četrto soočenje in četrti poraz
Polona Hercog se je na igrišču št. 17 potila 23 minut dlje od mlajše rojakinje. V prvem nizu sta si tekmici izmenjali po en brejk, niz pa je odločila podaljšana igra v korist Francozinje. Mariborčanka je imela pri 6:5 priložnost za osvojitev niza, a je nato izgubila tri zaporedne točke. Drugi niz je Garcia, 43. igralka sveta, začela in končala z odvzemoma servisa in se veselila preboja v drugi krog. Tekmici sta se pomerili štirikrat, Hercogova, 51. tenisačica jakostne lestvice, pa je proti 27-letnici iz Lyona doslej osvojila le en niz.

Bedene dobil le tretji niz
Pri moških edini Slovenec v glavnem turnirju Aljaž Bedene je igral dvoboj z višje uvrščenim Kazahstancem Aleksandrom Bublikom, ki je dobil prva dva niza, v tretjem pa se je Bedene vrnil v igro. A v četrtem, ko je imel pobudo, se je Slovencu zalomilo v končnici in dvoboj se je končal s 6:4, 7:5, 5:7, 6:4 za Bublika. 45. tenisač sveta je blestel zlasti z asi (41:15!), na kar Beden ni imel pravega odgovora, dodatno razliko so ustvarjali še winnerji (62:51 za zmagovalca). Predvsem pa so odločali živci, saj sta tako Bedene kot Bublik imela po 9 žogic za odvzem servisa, Slovenec je izkoristil tri, Kazah pa kar pet.

Od slovenskih posameznic bo v torek igrala še Kaja Juvan, ki se bo na igrišču št. 13 pomerila s 15. igralko sveta, Britanko Johanno Konta.

Via
STASTA
Source
MMC

Povezani Članki

Back to top button