AktualnoŠport

Polovica gledalcev na tekmovališčih, dovoljeni treningi in tekme

Treningi bodo od 17. maja dovoljeni vsem športnikom po zakonu o športu, tudi vsa tekmovanja, na katerih bo lahko do 50 odstotkov zapolnjenih sedišč, ter športno rekreativna dejavnost, ki se bo izvajala individualno oziroma v skupini do 50 vadečih. Tako je glede na epidemiološko sliko določila vlada in ob izjemah za udeležbo predpisala testiranja.

Vlada bo odlok, ta bo veljal od 17. do vključno 23. maja, objavila v uradnem listu, kjer bodo natančno določene izjeme pri testiranju prebolevnikom in cepljenim. To velja za vse športnike in člane njihovih ekip, ki se bodo udeleževali tekmovanj, ter drugo organizacijsko osebje, ki bo sodelovalo pri izvedbi tekmovanj, in tudi za gledalce.

Proces športne vadbe bo dovoljen le v varnih vadbenih skupinah. Za izvajanje športnih dejavnosti se bodo lahko uporabljali športni objekti in površine v naravi ter šolski športni objekti. Dovoljeni bodo javno veljavni programi usposabljanj za strokovno delo v športu.

Omejitve, ki jih predpisujejo drugi odloki in vplivajo na izvajanje športne dejavnosti in na gibanje ali potovanje do prizorišča treningov ali tekmovanja, se ne bodo uporabljale za športnike ter strokovne delavce v športu. Vsi sodelujoči bodo morali upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužb v času epidemije covida-19.

Odlok bo vlada glede na priporočila zdravstvene stroke in epidemiološko sliko ukrepe tedensko potrjevala ali spreminjala.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button