Šport

Pogba okrepil rdeče-črne iz Sežane

Slovenski nogometni prvoligaš Tabor iz Sežane je ekipo okrepil z nogometašem znanega priimka. Po novem bo rdeče-črni dres nosil Mathias Pogba, brat slovitega francoskega reprezentanta Paula Pogbaja, ki je član angleškega velikana Manchester Uniteda, so danes potrdili v klubu.

“Že nekaj časa se je šušljalo, danes pa je tudi uradno. Mathias Pogba je nova okrepitev rdeče-črnih. 30-letni napadalec bo na Krasu vsaj do konca letošnje sezone, na hrbtu pa bo nosil številko 26,” so zapisali na Facebooku kluba iz Sežane.

Mathias Pogba, ki je bil brez kluba od 1. januarja, ko je zapustil Murcio, je svojo namero o igranju za sežanski klub prvič objavil za špansko oddajo El Chiringuito de Jugones.

Mathias Pogba je sicer tudi dvojček Florentina Pogbaja, člana Sochauxa. Igral bo že v osmi različni ligi po Španiji (Manchego, Lorca, Racing Murcia), Franciji (Quimper, Tours), Walesu (Wrexham), Angliji (Crewe Alexandra, Crawley Town), Italiji (Pescara), Škotski (Partick Thistle) in Nizozemski (Sparta Rotterdam).

Tridesetletni napadalec je za Gvinejo odigral pet tekem, ob udejstvovanju na igrišču pa je tudi strokovno-komentatorski del omenjene oddaje El Chiringuito de Jugones.

Source
sta.si
Back to top button