AktualnoŠport

Pogačar na kronometru še v lov na četrto etapno zmago

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je tik pred drugo zmago na dirki po Franciji. Potem ko je lani prav na zadnjem kronometru dirko odločil v svojo korist, bo tokratna vožnja na čas od Libourna do Saint-Emiliona (30,8 km) zgolj formalnost. Vseeno pa bo 22-letnik s Klanca pri Komendi startal še na četrto etapno zmago na letošnjem Touru.

Doslej je na Touru 2021 dobil peto etapo, prav tako kronometer, ter dve zaporedni gorski etapi v Pirenejih v sredo in četrtek. Poleg treh posamičnih zmag člana ekipe UAE Team Emirates je do dveh etapnih zmag letos prišel tudi Matej Mohorič. Član Bahrain Victorius je zmagal v sedmi in petkovi 19. etapi.

Tokrat bo oder 26-letnik iz Podblice po zahtevnem zaključku petkove preizkušnje prepustil najboljšim v vožnji na čas. Tudi Pogačar je med favoriti, startal pa bo kot zadnji. S startne rampe bo krenil natanko ob 17.19. Prvi se bo od Slovencev na pot pognal Luka Mezgec (BikeExchange) ob 14.05, Mohorič pa se bo s 30,8 km dolgo traso spopadel ob 16.19.

“Bomo videli. Noge so bile utrujene od včerajšnjega dne (četrtek, op. STA). Bomo videli, kako se bom spočil in naspal. Seveda bom dal vse od sebe in poskusil dobiti etapo. Nekajkrat sem si pred Tourom ogledal traso. Je hitra, ampak ne preveč zahtevna. Mi je kar všeč,” je v petek organizatorjem dirke po Franciji dejal Pogačar.

V skupnem seštevku ima 5:45 minute naskoka pred drugouvrščenim Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) ter 5:51 minute pred tretjim, Ekvadorcem Richardom Carapazom. Oba je zanesljivo ugnal že na prvem kronometru na letošnjem Touru v sredo, 30. junija.

Po koncu današnje vožnje na čas bodo že znane končne uvrstitve, saj v nedeljo sledi le še procesija do Pariza in bržčas sprinterski zaključek na Elizejskih poljanah.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button