Šport

Po grozljivki v Italiji: Norvežanka in Avstrijka že operirani

Današnjo zmago domačinke Federice Brignone na superveleslalomu svetovnega pokala v Val di Fassi sta zasenčila grozljiva padca Kajse Vickhoff Lie in Rosine Schneeberger. Norvežanko in Avstrijko so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, popoldne pa so z njunih zvez sporočili, da sta obe utrpeli zlom noge. Obe so že tudi operirali.

Pri padcu Kajse Vickhoff Lie je bilo domala vsem jasno, da z njeno levo nogo ni vse v redu, z norveške smučarske zveze pa so pozneje potrdili, da si je zlomila spodnji del noge, skrbi pa zdravnikom povzroča še močno otečeno koleno. Več o poškodbi kolena bo znanega po dodatnih pregledih, je še dodala norveška zveza.

Sedemindvajsetletna Schneebergerjeva je padla v prvem delu preizkušnje in si zlomila tako golenico kot mečnico desne noge. Po poročanju avstrijske zveze so ji obe kosti stabilizirali z vijaki.

Na superveleslalomu za svetovni pokal je sicer zmago slavila domačinka Federica Brignone, Švicarka Lara Gut-Behrami pa je z drugim mestom osvojila mali kristalni globus v superveleslalomu, v boju za veliki kristalni globus pa ima pred zadnjimi osmimi preizkušnjami 187 točk prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo.

Via
STA
Source
Siol

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button