Šport

Plazovi na Kopitarjevem jubileju zasuli Kralje

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški ligi NHL doživelo še drugi poraz zapovrstjo. Po sobotnem porazu (0:2) je bil tudi tokrat s 4:1 na domačem ledu boljši Colorado Avalanche. Slovenski zvezdnik je odigral že 1.100. tekmo v ligi NHL in vpisal podajo ob edinem zadetku Kalifornijcev.

Z 32 točkami v letošnji sezoni je 33-letni Hrušičan še naprej osmi najboljši strelec lige. Zbral je sedem golov ob 25 podajah na 27 tekmah. V karieri je vpisal že 1.100 tekem za Kings, ki so ga na naboru izbrali leta 2005 kot 11. Od takrat je postal stalnica v mestu angelov in z moštvom osvojil dva Stanleyjeva pokala v letih 2012 in 2014. V NHL se hitro približuje še enemu mejniku, saj je s 340 goli in 642 podajami blizu magične meje 1.000 točk. Manjka mu jih le še 18.

Tokrat je na ledu prebil 20 minut in eno sekundo ter proti golu tekmeca sprožil dva strela. Kapetan Kraljev je dobil 63 odstotkov sodniških metov, v sedmi minuti zadnje tretjine pa vlil upanje Kraljem s podajo za zadetek branilca Kurtisa MacDermida za 1:3.

Tepla jih je igra z igralcem več

Colorado, ki je na gol tekmeca sprožil 41 strelov v primerjavi z 28 Kraljev, je nato deset minut kasneje postavil piko na po zadetku Nathana MacKinnona. Pred tem je bil v prvi tretjini natančen Nazem Kadri, v drugi pa sta po gol prispevala še Andre Burakovsky in Joonas Donskoi. Kralje je tepla predvsem igra s hokejistom več, saj niso izkoristili niti ene od petih priložnosti s premočjo na ledu.

Drugi poraz zapovrstjo in skupno 16 v sezoni pomeni, da je razlika Kraljev do četrtega moštva v zahodni skupini St. Louis Blues ostala pet točk, Los Angeles pa ima z osvojenimi 28 točkami še tekmo manj od prvakov iz sezone 2018/19. Colorado je na zahodu tretji s 34 točkami.

Via
STA
Source
Siol

Povezani Članki

Back to top button