AktualnoŠport

Pinturault vodi, Kranjec sedmi

Alexis Pinturault vodi po prvi vožnji zadnjega moškega veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v sezoni 2020/21 v Lenzerheideju v Švici. Drugi je Avstrijec Stefan Brennsteiner (+0,81), tretji Hrvat Filip Zubčić (+1,04). Žan Kranjec je vpisal sedmi čas, njegov zaostanek za vodilnim znaša 1,48 sekunde.

Organizatorji so imeli gromozanske težave s pripravo proge. Tik pred začetkom prve vožnje so utrjevali progo in progo posipali s soljo. V minulem tednu je na progo nasulo meter snega.

Zaradi neugodnih razmer na finalu sezone niso izpeljali niti ene preizkušnje v hitrih disciplinah. Odpadla sta oba smuka in oba superveleslaloma. Prva tekma, ki so jo na finalu sezone izpeljali v Lenzerheideju, je bil petkov ekipni paralelni veleslalom, ki ni štel za točkovanje svetovnega pokala, ampak samo za razvrstitev v pokalu narodov.

Kranjec je bil drugi na startu desetega veleslaloma. Vendar pa ni bil tako natančen, kot bi si želel. In si za prvim v cilju Pinturaultom nabral več kot sekundo zaostanka.

Je pa Švicar Marco Odermatt, tretji na startu današnje tekme, ki se s Pinturaultom bori za veleslalomski seštevek in skupni seštevek zime, zaostal za obema. Za Pinturaultom 1,66 sekunde, za Kranjcem pa 18 stotink sekunde.

Odermatt je po prvi vožnji vpisal deseti čas od 20 tekmovalcev, ki so prišli v cilj.

Na finalu ima v vsaki od disciplin pravico do nastopa 25 najboljših v seštevku discipline. Na startu je bilo sicer zgolj 22 tekmovalcev, saj v Lenzerheideju zaradi poškodb niso nastopili vsi, ki bi lahko.

Druga vožnja bo na sporedu ob 12. uri.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button