AktualnoSvetŠport

Olimpijski ogenj svojo pot začenja 25. marca v Fukushimi

Plamenica z olimpijskim ognjem bo svojo pot začela 25. marca v Fukushimi, so sporočili organizatorji letošnjih olimpijskih iger v Tokiu. Dodali so, da bodo gledalci ob poti sicer dovoljeni, vendar le v bližini svojih domov, z ohranjanjem medsebojne razdalje in maskami, navijanje bo prepovedano. Priporočajo ogled 121-dnevne poti prek spleta.

“Epidemija novega koronavirusa se bo spreminjala od območja do območja, zato bomo tudi to upoštevali pri navodilih, ki jih bomo dali pred posameznimi etapami. Kakšna bo lahko tudi odpovedana, če bodo to zahtevali zdravstveni ukrepi … Želimo doseči povezanost prebivalcev na vseh delih države pod enotnim sloganom poti olimpijskega ognja, ki je ‘Upanje razsvetljuje našo pot’,” je novinarjem povedala predsednica organizacijskega odbora iger Seiko Hashimoto, poročajo japonski mediji.

Potovanje olimpijskega ognja po deželi vzhajajočega sonca je bilo načrtovano že lani, tako kot olimpijske igre, ki so bile prvič v zgodovini prestavljene za leto dni. OI bodo potekale med 23. julijem in 8. avgustom, sledile bodo paraolimpijske igre.

Olimpijska plamenica bo obiskala vseh 47 prefektur, preden bodo z njo na Olimpijskem stadionu v Tokiu prižgali olimpijski ogenj, nosilo pa jo bo okrog 10.000 ljudi.

Štafeta olimpijske bakle se bo začela v prefekturi Fukushima, v spomin na žrtve jedrske katastrofe v elektrarni Fukushima – Daiichi. Ta se je zgodila leta 2011 kot posledica hudega potresa in posledičnega cunamija.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button