Šport

Ogier najhitreje začel v Keniji

Na edini današnji hitrostni preizkušnji relija za svetovno prvenstvo v Keniji, šeste postaje sezone 2022, je bil najboljši Francoz Sebastien Ogier (Toyota). A razlike so po uvodnem superspecialu majhne, Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) zaostaja le šest desetink.

 

 

Tretji je bil na današnji kratki preizkušnji Estonec Ott Tänak (Hyundai), ki zaostaja sekundo in desetinko.

Reli se bo v okolici jezera Naivasha v Keniji nadaljeval do konca tedna, vsak dan do nedelje bo na sporedu po šest hitrostnih preizkušenj.

Na tem klasičnem reliju za SP, ki velja za eno najtežjih preizkušenj sezone, se bosta spet udarila stara tekmeca, nekdanja svetovna prvaka Ogier in njegov rojak Sebastien Loeb. Letos ne nastopata na vseh relijih, nazadnje sta bila oba v konkurenci na uvodni dirki sezone v Monte Carlu, takrat je zmagal Loeb (Ford). Slednji je danes začel s petim mestom, zaostaja pa 1,8 sekunde.

V seštevku SP sicer z veliko prednostjo vodi Finec Kalle Rovanperä (Toyota), zmagovalec treh od dosedanjih petih relijev sezone. Ima 120 točk, najbližje mu je s 65 Neuville. A mladi Finec je danes že naredil napako, zaradi predrte pnevmatike pa izgubil 11 sekund v primerjavi z Ogierjem.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button