Šport

Odpovedali še speedwaysko dirko v Cardiffu

Potem ko so pred dnevi že morali odpovedati dirko v Nemčiji, s katero bi se začela letošnja sezona, so speedwayisti v svetovnem prvenstvu ostali še brez klasične preizkušnje v Cardiffu. Dirko v Walesu so odpovedali zaradi poostrenih ukrepov v Veliki Britaniji.

Dirka na stadionu Millenuium, ki v svetu serije Grand Prix velja za eno najprestižnejših v sezoni, bi morala biti na sporedu 17. julija. A so jo že zdaj odpovedali, predvsem zaradi naraščajočih skrbi, povezanih s pandemijo, ter negotovosti, v katero smer bo v tej državi šla politika sproščanja ukrepov in s tem možnost ogleda športnih dogodkov v živo.

“Zelo smo razočarani, ker moramo odpovedati dirko za VN Velike Britanije 2021. Vemo, koliko ta dirka pomeni navijačem. V zadnjih mesecih smo tesno sodelovali z oblastmi in upali, da bo mogoče v Cardiffu julija organizirati velik športni dogodek. A zaradi zadnjih ukrepov žal to ne bo mogoče,” je pojasnil predsednik podjetja IMG, ki trži tekmovanje, Paul Bellamy.

Ta teden so morali prav tako zaradi zaostrenih koronskih razmer v Nemčiji odpovedati tudi uvodno dirko sezone 2021, ki bi morala biti 22. maja v Teterowu.

To je že druga prestavitev začetka tekmovanja, v katerem bo tudi letos nastopal najboljši slovenski speedwayist Matej žagar. Sprva je bil uvod predviden 24. aprila v Terenčanu pri Vidmu, a so tudi italijanski prireditelji zaradi posledic pandemije in strožjih ukrepov morali tekmovanje odpovedati.

V aktualnem koledarju je zdaj kot prva dirka na sporedu Praga 5. junija, po dveh odpovedih je za zdaj v sezoni ostalo skupno še sedem dirk, eno prizorišče še ni določeno.

Source
STA
Back to top button