Šport

Nova sezona v NHL se bo začela 12. oktobra

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je predstavilo koledar za sezono 2021/22, ki predvideva tudi premor za olimpijske igre v Pekingu, čeprav udeležba igralcev iz lige NHL na igrah za zdaj še ni potrjena. Kot razkriva koledar, se bo nova sezona začela 12. oktobra, ko bo prvak lige Tampa Bay Lightning gostil Pittsburgh Penguins.

Koledar ima predviden premor za zimske OI med 7. in 22. februarjem, a je vodstvo lige opozorilo, da bo v primeru, če ne bo doseglo dogovora o sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok), objavilo nov koledar in tega premora ne bo.

Hokejisti iz lige NHL so morali izpustiti igre v Pyeonghchangu leta 2018, saj vodstvo lige takrat ni doseglo dogovora o sodelovanju z Mokom. V novi kolektivni pogodbi sicer obstaja možnost za sodelovanje na OI v letih 2022 in 2026, a se morata o podrobnostih še vedno dogovoriti obe strani. Liga ima pravico, da se zaradi morebitnega poslabšanja glede covida-19 odloči, da igralcem zaradi varnosti prepove nastop na OI.

Če bodo hokejisti iz lige NHL odšli na OI na Kitajsko, se bo redni del sezone nadaljeval 23. februarja in končal 29. aprila.

V prihodnji sezoni bo v NHL 1312 tekem rednega dela, vsako ekipo čaka po 82 tekem. Poleg tega bodo moštva znova razdeljena na divizije, kot je bilo to pred pandemijo covida-19, ki je kanadske ekipe za sezono 2020/21 prisilila v igranje v svoji skupini.

V prihodnji sezoni bo v ligi igralo 32 moštev, in sicer se bo ekipa Arizona Coyotes preselila v centralno skupino, njeno mesto v pacifiški pa bo dobil novinec v ligi, Seattle Kraken.

New York Islanders bodo na začetku sezone opravili kar 13 gostovanj, preden bodo 20. novembra v prenovljeni dvorani gostili Calgary Flames. Prvi dvoboj letošnjih finalistov pa bo 7. februarja, ko bo Tampa gostovala pri Montreal Canadiens.

Koledar predvideva tudi dve tekmi na prostem, in sicer med Minnesoto Wild in St. Louisom 1. januarja 2022 ter Tampo Bay Lightning in Nashville Predators 26. februarja.

Tekma zvezd All-Star bo 5. februarja v Las Vegasu, torej tik pred predvidenim olimpijskim odmorom.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button