AktualnoŠport

Na Rogli v soboto še tekma svetovnega pokala

Čeprav se je torek končalo svetovno prvenstvo v paralelnih disciplinah, najboljši deskarji še niso zapustili Rogle. V soboto jih čaka še tekma svetovnega pokala, merili se bodo v paralelnem veleslalomu. To bo tudi zadnja preizkušnja v tej disciplini v sezoni, do konca svetovnega pokala je namreč na sporedu le še en paralelni slalom.

Ker se v tem športu reči hitro spreminjajo, zmagovalci pa so redko serijski, slovenski tekmovalci po slabših nastopih na svetovnem prvenstvu ne obupujejo.

“Svetovno prvenstvo se ni izšlo po željah in pričakovanjih, ostali smo marsikaj dolžni. Zamujena priložnost, ki je najbrž nikoli ne bomo pozabili. Pa vendarle, hitro se bo potrebno umiriti in osredotočiti na naslednjo priložnost, ki nas čaka že v soboto. Upam, da bomo končno pokazali to, kar smo tudi obljubili,” je dejal trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, ki bo v soboto vodil identično peterico kot na tekmah svetovnega prvenstva.

Med to ima Mastnak v razvrstitvi paralelnega veleslaloma svetovnega pokala najboljši položaj. Trenutno je s 127 točkami na sedmem mestu, zagotovo z dobrim nastopom lahko pridobi še kakšno mesto. Tudi mali kristalni globus, ki ga je pred dvema letoma že osvojil, ni nedosegljiv, saj za vodilnim Rusom Igorjem Slujevom zaostaja manj kot 100 točk. A da bi bil na koncu med najboljšimi tremi, bi se morale poklopiti neverjetne stvari, tako da pričakovanja o kolajni niso realna in o njej niti ne razmišlja.

Zanima ga le nastop na Rogli, kjer bi rad popravil uvrstitev s svetovnega prvenstva, na katerem je v veleslalomu zasedel 13. mesto. “Ni bojazni, da ne bi bil pravi. V veleslalomu sem precej bolj samozavesten in vsekakor računam na dobro uvrstitev,” je dejal zdaj že nekdanji svetovni podprvak.

Vtis bosta popravljala tudi Žan Košir in Rok Marguč, ki sta si po svetovnem prvenstvu vzela dan odmora, že danes pa bosta na treningu. Računata, da bosta na tekmi svetovnega pokala nekoliko bolj sproščena, kot sta bila na prvenstvu, na katerem sta izgorela v visokih pričakovanjih.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button