AktualnoŠport

Na Rogli najhitrejši Slujev, na tekmi le Mastnak, Ledecka brez SP

S kvalifikacijami paralelnega veleslaloma v deskanju na snegu se je začelo svetovno prvenstvo na Rogli. V kvalifikacijah je bil v popolni ruski prevladi najhitrejši Igor Slujev, V izločilne boje se je od slovenskih predstavnikov uvrstil le Tim Mastnak kot 12. Sara Goltes je bila prepočasna, udeležbo na SP pa je odpovedala Čehinja Ester Ledecka.

V moški konkurenci je slovenska reprezentanca doživela kar veliko razočaranje, saj se je v izločilne boje uvrstil le Tim Mastnak. Bil je 12. in se bo v osmini finala pomeril s Švicarjem Nevinom Galmarinijem.

Najhitrejši je bil Rus Igor Slujev s časom 1:02,11. Tudi drugo in tretje mesto sta osvojila Rusa, Dimitrij Loginov (+0,38) in Andrej Soboljev (+0,39). Mastnak je zaostal 95 stotink sekunde. Na modri progi je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, na rdeči pa 27.

Neuspešni so bili v kvalifikacijah Žan Košir, Rok Marguč in Jernej Glavan. Košir (+1,28) je bil na koncu 21., za uvrstitev med najboljših 16 je zaostal 23 stotink sekunde. Rok Marguč je napako storil že v prvi vožnji in z 19. mestom na modri progi ostal brez druge vožnje v kvalifikacijah. Še zadnji slovenski predstavnik Jernej Glavan je bil po napaki na modri progi v drugi vožnji kvalifikacij na koncu 31. (+5,81).

V ženski konkurenci je bila v kvalifikacijah najhitrejša Nemka Ramona Theresia Hofmeister s skupnim časom 1:06,47. Osem stotink je zaostala njena rojakinja Cheyenne Loch, 16 stotink pa še ena Nemka Selina Jörg. Isti čas kot Jörgova je imela še Rusinja Sofija Nadiršina. Slovenijo je zastopala Sara Goltes, ki pa je bila že v prvi vožnji na rdeči stezi (21.) prepočasna za nadaljevanje kvalifikacij.

Na Rogli pa ne bo nastopila niti dvakratna svetovna prvakinja v deskanju, Čehinja Ester Ledecka. V današnji izjavi za javnost je kot razlog navedla poškodbo, podrobnosti pa ni razkrila.

“Pripravljala sem se za preizkušnji in se veselila nastopa na SP, ampak ne morem niti zaključiti raztezanja, kaj šele da bi desko odnesla na start,” je sporočila Ledecka. Dodala je, da bo skušala nastopiti na zaključku svetovnega pokala v alpskem smučanju v švicarskem Lenzerheideju med 17. in 21. marcem.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button