Šport

Miccoli zaradi izsiljevanja za tri leta in pol v zapor

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Fabrizzio Miccoli bo zavoljo izsiljevanja v naslednjih treh letih in pol preživel v zaporu, je odločilo kasacijsko sodišče v Palermu. Osrednji italijanski športni časnik La Gazzetta Dello Sport je zapisal, da bo Miccoli kazen odslužil v zaporu Rovigo, ki je 60 km oddaljen od Benetk.

 

 

Miccoli, nekdanji soigralec slovenskega reprezentanta Josipa Iličića ter Armina Bačinovića pri Palermu, se je pod drobnogledom italijanskih oblasti znašel že leta 2010, potem ko se je zapletel v spor z nekdanjim fizioterapevtom Palerma in lastnikom diskoteke Paparazzi Giorgijem Gasperinijem ter od njega terjal svoj delež pri prodaji lokala. Ker tedaj zneska ni prejel, je stopil v stik z domnevnim sinom sicilijanske mafije Antoninom Lauricellom, ki je nato v njegovem imenu zahteval 12.000 evrov plačila.

Prizivno sodišče je 42-letnemu Miccoliju zaporno kazen zaradi izsiljevanja prisodilo že januarja lani, a se je pritožil, kasacijsko sodišče v Palermu pa je zavrnilo njegovo pritožbo. Identično usodo je minili mesec doživela tudi pritožba Lauricella, ki bo zaradi izsiljevanja in drugih nečednih poslov v zaporu preživel sedem let.

Miccoli je v svojih zlatih nogometnih časih v domovini igral za Juventus, Fiorentino, Palermo in Lecce ter portugalsko Benfico iz Lizbone, med letoma 2003 in 2004 pa je odigral tudi deset tekme za italijansko izbrano vrsto in na njih dosegel dva gola.

Najgloblje sledi je na zelenem igrišču pustil pri Palermu, kjer je med letoma 2007 in 2013 dosegel 74 golov, kar je še vedno klubski rekord.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button