Šport

Meta Hrovat po padcu na ogrevalki brez nastopa v Jasni

V Jasni na Slovaškem je na sporedu zadnji ženski veleslalom pred finalom sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju. Na vrhu je Američanka Mikaela Shiffrin. Po padcu med ogrevanjem je preizkušnjo izpustila prva slovenska veleslalomistka Meta Hrovat. V finalu bodo nastopile tri Slovenke Tina Robnik, Ana Bucik in Andreja Slokar.

 

Hrovatova je danes padla med ogrevanjem pred tekmo. Utrpela je udarec v glavo. Ker bi lahko šlo za sum pretresa možganov, so se v slovenski ekipi odločili, da bo Hrovatova izpustila veleslalomsko preizkušnjo.

Tekmovalka iz Podkorena, ki je bila letos odlična na domačem veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski Gori s tretjim mestom, ne bo osvojila nobenih točk za točkovanje svetovnega pokala. A njena končna uvrstitev ni ogrožena ter je varno v najboljši petindvajseterici letošnje veleslalomske sezone z zagotovljenim nastopom na finalnem veleslalomu 21. marca.

Na vrhu razpredelnice uvrščenih sta tekmovalki, ki sta bili na prvih dveh mestih tudi na sobotnem slalomu. Slovakinja Petra Vlhova, ki je vodila po prvi vožnji slaloma, tokrat zaostaja na drugem mestu 16 stotink sekunde za Shiffrinovo, ki je nato včeraj z najboljšim časom finala zmagala na slalomu.

Presenečenje je tretje mesto, ki ga trenutno zaseda Poljakinja Maryna Gasienica-Daniel (+0,44).

Italijanka Marta Bassino si že danes lahko zagotovi mali kristalni globus v seštevku discipline, premiernega v karieri. Bassinova si je v prvi vožnji zagotovila peto izhodišče z zaostankom 84 stotink sekunde.

V drugi vožnji bodo nastopile tri Slovenke. Tina Robnik (+1,79) s 15. in Ana Bucik (+1,87) s 16. izhodiščem. Razlika med Slovenkama znaša zgolj osem stotink sekunde.

V finale se je uvrstila tudi Andreja Slokar, odkritje letošnje sezone, ki se je s startno številko 49 zavihtela med najboljšo trideseterico. Ajdovka je za vodilno zaostala 2,43 sekunde za 20. čas.

Začetek druge vožnje bo ob 12.30.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button