AktualnoŠport

Messi dobil uradno ponudbo PSG

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je po poročanju medijev dobil tudi uradno ponudbo za prestop v francoski PSG. Parižani nogometašu Barcelone, ki bo junija dopolnil 34 let, ponujajo dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto, trdi brazilski novinar Marcelo Bechler iz TNT Sports Brasil.

Bechlerja je povzel tudi španski radio Cadena Ser. zadeva pa je postala še kako aktualna, saj se Messiju 30. junija izteče pogodba z Barcelono in bi v Pariz lahko odšel kot prost igralec brez odškodnine.

Bechler velja za izredno dobro obveščenega novinarja. Leta 2017 je kot prvi poročal o prestopu Brazilca Neymarja iz Barcelone v PSG, zdaj pa trdi, da so katarski lastniki PSG zelo optimistični, da se bo Messi preselil v francosko prestolnico. Ob tem pravi, da je “nogometni projekt” v Parizu bolj konkurenčen od tistega v Kataloniji, obenem pa je ponudba Parižanov nedosegljiva za tekmece, ki jih zanima Messi.

Španski mediji pa poročajo, da Barcelona Messiju še ni ponudila podaljšanja pogodbe. To je zelo presenetljivo tudi zato, ker je novi prvi mož kluba Joan Laporta večkrat poudaril, da bo Messi ostal v klubu. Pa tudi Messijev rojak v Parizu Angel de Maria je v že v februarja večkrat dejal, da so možnosti za prestop dobre.

Katalonski časnik Sport pa je v sredo poročal, da se namerava Barcelona poleti okrepiti z Neymarjem in da bodo Messija pregovorili, da ostane v klubu. Razplet pa ostaja negotov. Že lani je Messi po porazu z Bayernom z 2:8 v četrtfinalu lige prvakov napovedal svoj odhod iz kluba, a ga je uprava takrat prepričala, da ostane na Iberskem polotoku.

Source
STA
Back to top button