Marquez po trku z Oliveiro poškodovan in s kaznijo

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez je po padcu na današnji dirki svetovnega prvenstva na Portugalskem dobil kazen zaradi nevarne vožnje, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Obenem pa je razkrilo tudi, da se je Španec, potem ko je trčil v Portugalca Miguela Oliveiro, poškodoval.

 

 

Do incidenta je prišlo v tretjem krogu današnje dirke razreda motoGP, ko je Marquez prepozno zaviral, najprej odrinil Jorgeja Martina, pred zavojem pa nato zadel ter zbil z motorja portugalskega tekmeca, oba pa sta končala na tleh.

Oliveiri so že ob robu steze nudili prvo pomoč, pozneje je moral še na pregled v bolnišnico. Kot so sporočili iz vodstva tekmovanja, je pri padcu in udarcu staknil udarnino na desni nogi.

Marquez, ki se je v zadnjih sezonah boril s številnimi poškodbami, pa jo je sicer na prvi pogled odnesel bolje, a se je pozneje pojavil sum zlomljene dlančnice desne roke, kar pa mora potrditi še zdravniški pregled.

Zaradi nevarne vožnje je vodstvo tekmovanja Marquezu naložilo kazen v obliki dveh dolgih krogov na naslednji dirki v Argentini naslednji konec tedna.

Source
STA
Back to top button