Šport

Mariborčani in Ljubljančani začenjajo boj za prvaka

Odbojkarji Merkur Maribora in ACH Volleyja bodo danes v štajerski prestolnici začeli finalno serijo tekem za naslov državnega prvaka. Novi prvak bo tisti, ki bo dobil tri tekme, čeprav so redni del na prvem mestu končali Štajerci, pa predvsem zaradi izkušenj status favorita vendarle pripada Ljubljančanom.

Kluba sta letos igrala štiri medsebojne tekme, izid v zmagah je 2:2, Ljubljančani so dobili najpomembnejšo, finale srednjeevropske lige. Tudi zaradi tega bi lahko imeli oranžni zmaji psihološko prednost, ki jo povečuje tudi dejstvo, da so se v polfinalu proti Calcitu izvlekli iz prepada, saj so izgubili prvo tekmo, na drugi pa že zaostajali z 0:2. Če se doda še dejstvo, da so Mariborčani v polfinalu izgubili enega svojih najboljših posameznikov, libijskega korektorja Ahmeda Ihbajrija, je jasno, zakaj strokovnjaki vendarle nekaj več možnosti pripisujejo branilcem naslova.

Serija zaporednih naslovov ACH Volleya traja že 16 let, skupno pa imajo Ljubljančani 17 naslovov, bi bil pa morebiten končni uspeh njihov jubilejni deseti, odkar klub deluje v Ljubljani. Mariborčani, prvi slovenski prvaki, na naslov čakajo že od leta 1993, takrat so še drugič zaporedoma osvojili naslov v samostojni Sloveniji.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button