Šport

Ljubljančani danes s prvo priložnostjo za zmago v alpski ligi

Hokejisti SŽ Olimpije bodo imeli danes prvo priložnost za zmago v alpski ligi v sezoni 2020/21. Zvečer ob 20. uri bo v dvorani Tivoli tretja finalna tekma z Asiagom. Če bodo zeleno-beli zmagali, si bodo že priigrali naslov prvaka v regionalni ligi.

V finalu namreč moštvi igrata na tri zmage, Ljubljančani pa po prvih dveh tekmah vodijo z 2:0 v zmagah. V četrtek so v Asiagu zmagali po podaljšku s 3:2, z enakim izidom pa so prav tako po dodatnem delu igre dobili tudi prvi dvoboj doma v Tivoliju.

Zanimivo je, da sta se obe tekmi končali z odločilnim zadetkom v 67. minuti, na prvi je zmagoviti gol dosegel kapetan Žiga Pance, na drugi pa Luka Ulamec.

Do letošnjega finala je sicer ljubljansko moštvo prišlo s polfinalnim uspehom 3:2 v zmagah proti Lustenauu, medtem ko je Asiago z enakim izidom v zmagah izločil Sij Acroni Jesenice.

Če pa bo zmagal Asiago, bo odločitev o prvaku preložil vsaj na ponedeljkovo četrto tekmo na domačem ledu. Ob morebitnem izenačenju v zmagah na 2:2 pa bi potem o prvaku odločala peta tekma v Ljubljani, 28. aprila.

Source
STA
Back to top button