AktualnoŠport

Koren osvojil naslov državnega prvaka na cestni dirki

Kristijan Koren (Adria Mobil) je postal državni prvak v kolesarstvu na cestni dirki. Na krožni stezi v Mariboru je po desetih razgibanih krogih oziroma 167 km ugnal Matevža Govekarja (Bahrain-Victorious) na drugem in Luko Mezgeca (BikeExchange-Jayco) na tretjem mestu.

 

 

Za Korena je bil to prvi naslov državnega prvaka v cestni vožnji.

V Mariboru so pred tem podelili tudi naslove v mlajših kategorijah ter med članicami. Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je ubranila naslov prvakinje, slavila je pred Špelo Kern (Massi-Tactic) in Uršo Pintar (UAE Team ADQ).

Med starejšimi mladinci je bil najboljši Domen Oblak (Pogi Team UAE Generali), Pri starejših mladinkah je zmagala Pija Galof (BTC City Ljubljana Scott), pri mlajših mladincih pa je naslova v četrtkovem kronometru in na današnji cestni dirki združil Erazem Valjavec (RC-KAC).

V Mariboru so organizatorji za udeležence DP pripravili krožno traso z začetkom in koncem pred stadionom Ljudski vrt. Dolžina kroga je bila 16,66 km s 160 m višinske razlike. Največ je k tej prispeval okoli km dolg klanec na Rošpoh s povprečnim naklonom 7,4 odstotka.

Source
STA
Back to top button