AktualnoŠport

Kmalu za športne programe na voljo 11,67 milijona iz proračuna

Po prvem razpisu bo iz proračuna 11,67 milijona evrov namenjeno za sofinanciranje izvajalcev letnega programa športa na državni ravni. Denar naj bi bil kmalu že na voljo, končuje pa se tudi priprava razpisa za športne objekte, ki prinaša nekaj nad štiri milijone evrov, še tri pa za olimpijski festival evropske mladine v Mariboru.

Evropsko tekmovanje za mlade športnike med 15. in 18. letom bo štajerska prestolnica gostila od 22. do 30. julija 2023, proračunska sredstva bodo namenjena za obnovo športnih objektov.

Razpis za letni programa športa na državni ravni se je končal 26. marca. “Ta teden poteka pregled vlog, okrog 450 jih je prispelo. Ko bodo posamezne športne organizacije prejele odločbe, bodo lahko sredstva že pričele črpati. V tem času se končuje tudi priprava razpisa za športno infrastrukturo, ki bo kmalu nared za objavo,” je pojasnila direktorica direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) Mojca Doupona.

MIZŠ je objavil tudi javni razpis za izbor izvajalcev velikih mednarodnih športnih prireditev v letu 2021, glavna vira za športne organizacije pa sta sicer omenjena na programe in infrastrukturo.

Za sofinanciranje programov je iz proračuna v prvem letošnjem razpisu na voljo 11,67 milijona evrov, od tega za vrhunski šport 6,95, za šport otrok in mladine ter športno rekreacijo 3,695, za strokovne in razvojne naloge v športu pa 1,026 milijona evrov.

Pozitivno mnenje k letnemu programu športa, ki predvideva skupno 26 milijonov evrov iz državnega proračuna, je 9. februarja dal državni strokovni svet, pet dni prej že tudi izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije.

To je precej več kot lani, ko je bilo iz proračuna na voljo le 19 milijonov evrov, ker so bila sredstva za infrastrukturo namenjena za povračila izpada prihodkov za dejavnosti, ki v času epidemije niso mogle delovati, ter za druge podobne ukrepe za blažitev ekonomskih posledic trenutnih razmer.

Source
STA
Back to top button