Šport

Katarci premagali Argentince, Hrvati še upajo na četrtfinale

Katarska moška rokometna reprezentanca je po današnji zmagi nad Argentino s 26:25 (12:13) naredila korak proti četrtfinalu svetovnega prvenstva v Egiptu, njena usoda pa bo znana po drevišnji tekmi med Hrvaško in Dansko, ki se bo pričela ob 20.30. Po nepopolnem krogu ima Katar točko prednosti pred Hrvaško, ki za preboj med osem potrebuje zmago.

 

Hrvaška je v skupinskem delu turnirja premagala Katar s 26:24, v drugem delu tekmovanja pa izgubila proti Argentini z 19:23.

Na današnji tekmi med Katarjem in Argentino v Kairu je blestel Kubanec v katarskem dresu Frankis Marzo, ki je dosegel osem golov, pri Južnoameričanih pa je bil najbolj učinkovit Federico Pizarro s sedmimi zadetki.

Na današnji prvi tekmi 3. kroga drugega dela v skupini 2 je bila Japonska boljša od Bahrajna z 29:25 (19:12).

Španija je v današnji tekmi za prvo mesto v skupini 1 zanesljivo premagala Madžarsko s 36:28 (21:14). Pri lanskih evropskih prvakih iz evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji sta bila strelsko najbolj razpoložena Ferran Sala z osmimi in Aleix Abello s sedmimi goli, pri Madžarih pa sta Zsolt Balogh in Matyas Gyori dosegla po pet zadetkov. Pred tem je Brazilija brez težav opravila z Urugvajem in zmagala s 37:17 (18:7).

Zadnja tekma med Nemčijo in Poljsko se bo pričela ob 20.30.

Po nedeljskem neodločenem izidu z Egipčani so brez četrtfinala ostali tudi slovenski rokometaši, ki so v skupini 4 osvojili tretje mesto. Iz te skupine so napredovali Švedi in gostitelji turnirja, iz skupine 3 pa Francozi in Norvežani.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button