Šport

Kandidati za košarkarskega selektorja so Pascual, Itudis in Sekulić

Slovenska košarkarska reprezentanca bo predvidoma po velikonočnih praznikih dobila novega selektorja. V igri so Dimitrios Itudis, Xavi Pascual in Aleksander Sekulić, je za Dnevnik potrdil predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec.

Slovenski košarkarji so uspešno končali kvalifikacije za evropsko prvenstvo, potem ko se je moral po neuspehu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo z mesta selektorja posloviti Rado Trifunović, ga je začasno nadomestil Aleksander Sekulić.

Pod njegovim vodstvom je bila Slovenija uspešnejša, zato je ostal med kandidati, ki bodo Slovenijo popeljali v kvalifikacije za olimpijske igre to poletje ter evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Kot še piše Dnevnik, na KZS v preteklosti niso skrivali pogovorov z Grkom Dimitriosom Itudisom, zdaj pa se je v igro za selektorja vključil še Španec Xavi Pascual, ki vodi evroligaški klub Zenit.

Zaradi koronske pandemije se vodstvu KZS še ni uspelo dogovoriti z Itudisom, zato se je po informacijah Dnevnika začelo dogovarjati tudi s Pascualom. Oseminštiridesetletni Španec naj bi Erjavcu in generalnemu sekretarju Rašu Nesteroviću dal vedeti, da je ob drugačnem razpletu na voljo in da čaka njun klic.

“Povedati ne morem ničesar novega. V javnost je zdaj prišlo še ime Xavija Pascuala, s katerim smo navezali stike pred časom, ko smo jih tudi z Itudisom. Še vedno opravljamo razgovore, je pa delo oteženo, saj zaradi koronavirusa težko potujemo. Končno odločitev smo želeli sprejeti do konca marca, a, kot kaže zdaj, jo bomo morali zamakniti na čas po velikonočnih praznikih. V igri so Itudis, Pascual in Sekulić,” je za Dnevnik dejal Erjavec.

Source
STA
Back to top button