Šport

Kamničanke in Mariborčanke danes začenjajo finalne dvoboje

Odbojkarsko prvenstvo Slovenije se počasi bliža koncu. V obeh konkurencah sta preostala le še finala in dvoboja za tretje mesto, za žensko lovoriko se bosta pomerila v zadnjih letih tradicionalna tekmeca Calcit Volley in Nova KBM Branik, prvo tekmo bosta v Kamniku odigrala danes.

Nazadnje sta se ekipi v finalu merili pred tremi leti, pred dvema so mesto Kamničank zasedle igralke GEN-I Volleyja, lani pa zaključnih bojev ni bilo, pred njimi je zveza za prvakinje razglasila Calcit. Tokrat imajo vlogo papirnatih favoritinj Kamničanke, branilke naslova so v rednem delu izgubile le eno tekmo, premagal jih je samo Sip Šempeter.

Na drugi strani so se Mariborčanke skozi sezono lovile, a jih je prerodil novi trener Samo Miklavc, dve tuji igralki in vrnitev po poškodbi Lorene Lorber Fijok.

Calcit Volley in Nova KBM Branik sta od sezone 2008/2009 pobrala vse lovorike, Kamničanke so slavile štirikrat, Mariborčanke, ki imajo skupno sicer že 16 naslovov državnih prvakinj, pa sedemkrat. Calcit Volley je prvi naslov osvojil v sezoni 2009/10. Vsi medsebojni dvoboji letos so se končali z zmagoslavjem Calcita s 3:0.

Druga tekma bo v ponedeljek, 19. marca.

Source
STA
Back to top button