Šport

Kamil Stoch danes v boj za tretjega zlatega orla

Poudarki zgodbe
  • Danes bodo tako nastopili štirje slovenski skakalci; nihče med njimi kvalifikacij ni končal med najboljšo dvajseterico.

Z današnjo četrto tekmo se bo v Bischofshofnu končal drugi vrhunec sezone smučarskih skokov, 69. nemško-avstrijska novoletna turneja. Po treh postajah za zmago najbolje kaže poljskemu šampionu Kamilu Stochu, ki je doslej že dvakrat osvojil zlatega orla. Slovenci po veliki napaki Anžeta Laniška v kvalifikacijah nimajo upanja na vidnejši uspeh.

Stoch je dobil torkove kvalifikacije tesno pred norveškim dvojcem, Robertom Johanssonom in Halvorjem Egnerjem Granerudom, ki še ni opustil upanja na zlatega orla.

Stoch ima v skupni razvrstitvi turneje 15,2 točke (kar ustreza 8,4 m) prednosti pred rojakom in lanskim zmagovalcem Dawidom Kubackim, tretji je Granerud, ki zaostaja 20,6 točke (11,4 m). “Vse je mogoče,” je dejal veliki poraženec Innsbrucka Granerud: “Mislim, da se je v kvalifikacijah izkazalo, da je mogoče zbrati veliko točk.”

V slovenskem taboru po veliki napaki prvega aduta Laniška, ki je bil po treh postojankah in drugem mestu na minuli tekmi v Innsbrucku skupno na šestem mestu, nimajo več možnosti za vidnejši uspeh. Preostalih pet Slovencev je bilo v kvalifikacijah uspešnih, a je bil Cene Prevc zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

Danes bodo tako nastopili štirje slovenski skakalci; nihče med njimi kvalifikacij ni končal med najboljšo dvajseterico.

V tekmi na izpadanje se bo Žiga Jelar pomeril z Nemcem Constantinom Schmidom, Domen Prevc s Poljakom Aleksandrom Zniszczolom, Tilen Bartol z Japoncem Keiichijem Satom, Peter Prevc pa se bo v dvoboju nekdanjih zmagovalcev novoletne turneje pomeril z avstrijskim rekorderjem Gregorjem Schlierenzauerjem.

Prva serija tekme brez gledalcev se bo začela ob 16.45.

Source
STA
Back to top button