Jorgić danes za četrtfinale SP

Darko Jorgić, najboljši slovenski teniški igralec, je na svetovnem prvenstvu v južnoafriškem Durbanu izpolnil svoj osnovni cilj. Kot 12. igralec sveta je premagal vse tri tekmece, ki so na lestvici mednarodne zveze nižje od njega, za četrtfinale pa bo danes nekaj po poldnevu moral premagati na papirju boljšega od sebe.

 

To bo peti nosilec Kitajec Liang Jinkun, ki pa ni nepremagljiva ovira. Štirindvajsetleni Hrastničan ga je namreč premagal na zadnjem mednarodnem tekmovanju, turnirju prvakov v Macau, tam je bil izid 3:2.

“Je že res, da sem bil v Macau boljši od njega, pred tem sem ga tudi enkrat že premagal, toda na SP ne bo odločalo to, kdo od naju je bil do zdaj bolj uspešen v medsebojnih dvobojih. Odločalo bo, kdo bo ostal bolj miren, kdo bo taktično bolje odigral dvoboj. Mislim, da so možnosti za zmago izenačene, da pa bi uresničil željo in se uvrstil v četrtfinale, pa bom moral pokazati svoj najboljši namizni tenis v Durbanu,” je pred današnjim dvobojem dejal Jorgić, ki se je v četrtfinale uvrstil že na olimpijskih igrah v Tokiu, zdaj pa želi ta uspeh ponoviti na svetovnem prvenstvu, sicer močnejšem tekmovanju kot so olimpijske igre.

Source
STA
Back to top button