Šport

Janez Marič kandidat za selektorja biatlonske reprezentance

Vodstvo slovenskih biatlonskih reprezentanc je nekdanjega tekmovalca in zdajšnjega trenerja mlade vrste Janeza Mariča predlagalo za novega glavnega trenerja slovenske moške reprezentance. Menjava na čelu izbrane vrste je bila nujna po odhodu Uroša Velepca v Ukrajino.

 

Janez Marič je bil prvi slovenski tekmovalec, ki je dosegel zmago v svetovnem pokalu. Kot trener pa se je izkazal predvsem z mladinci, na čelu z večkratnim mladinskim svetovnim prvakom Alexom Cisarjem. Ob Cisarju naj bi se izbrani vrsti pridružila vsaj še Anton Vidmar in Lovro Planko.

Predlog vodstva reprezentanc bosta morala v prihodnjih dneh potrditi še strokovni svet ter zbor za biatlon, čeprav gre običajno za formalno potrditev predloga.

Mariča čaka naporno delo, saj bo reprezentanco že čez osem mesecev vodil na olimpijskih igrah v Pekingu. Žensko vrsto bo še naprej vodila Andreja Mali.

“Bilo je več kandidatov, a na koncu smo potrdili Janeza Mariča. Izkazal se je kot trener mlajših, obenem pa je njegova prednost ta, da v obdobju do olimpijskih iger dobro pozna tako reprezentante, kot tudi razmere, ki jih ima na voljo za delo,” je odločitev vodstva reprezentanc za STA pokomentiral Janez Ožbolt.

Source
STA
Back to top button