Šport

Jaka Blažič v drugi peterki evropskega pokala

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil izbran v drugo najboljšo peterko evropskega pokala. Slovenski reprezentant je hkrati prvi strelec tekmovanja s povprečjem 19,1 točke na tekmo ter najboljši po statističnem indeksu – 19,5.

Tridesetletni Blejec je na parketu preživel malo več kot 31 minut na tekmo, na kar osmih tekmah pa je bil njegov statistični indeks 23 ali višji. Na petih tekmah je dosegel vsaj 25 točk.

Najboljšo predstavo sezone je Blažič prikazal na tekmi drugega kroga drugega dela proti Budućnosti v Stožicah. V statistiko je vpisal 30 točk, sedem skokov in štiri asistence (indeks 41).

Družbo v drugi peterki mu delajo Mantas Kalnietis (Lokomotiv Kuban Krasnodar), Anthony Brown (Metropolitans 92), John Brown (Unics Kazan) in Vince Hunter (Virtus Segafredo Bologna).

Prvo peterko evropskega pokala sestavljajo Miloš Teodosić (Segafredo Virtus Bologna), Jamar Smith (Unics Kazan), Isaia Cordinier (Nanterre 92), Mathias Lessort (Monaco) in Willie Reed (Budućnost).

Evropski pokal je pred zaključnim dejanjem. V finalu na dve zmagi se bosta pomerila Monaco in Unics Kazan. Prva tekma bo 27. aprila, druga 30. aprila, morebitna tretja pa 2. maja.

Source
STA
Back to top button