AktualnoŠport

IHF olimpijske kvalifikacije prestavila v Črno goro

Krovna mednarodna rokometna zveza (IHF) je enega od kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu z Norveške prestavila v Črno goro, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Turnir, eden od treh kvalifikacijskih, na katerih bodo znani še zadnji udeleženci moškega olimpijskega tekmovanja, bi morala gostiti Norveška med 12. in 14. marcem. A ker so tamkajšnje oblasti zaradi zaostritev koronskih ukrepov odpovedale vse športne prireditve, bo namesto Trondheima zdaj gostitelj črnogorska Podgorica.

Na tem turnirju bodo igrale Norveška, Brazilija, Čile in Južna Koreja. Preostala turnirja bosta v istem terminu v Montpellierju s Francijo, Hrvaško, Tunizijo in Portugalsko ter v Berlinu z Nemčijo, Švedsko, Slovenijo in Alžirijo. Z vsakega od treh turnirjev se bosta na OI uvrstili po dve najboljši ekipi.

Obenem pa je nemška rokometna zveza (DHB) sporočila, da bo tekmovanje v Berlinu najverjetneje potekalo brez gledalcev. Vstopnice, ki so jih že prodali, ne veljajo več, če bodo vendarle omogočili ogled manjšemu številu gledalcev, pa bodo sistem prodaje zagnali na novo, je sporočila DHB.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button