AktualnoŠport

Hrvaški rokometaši izpadli, Katarci napredovali med osem

Po porazu Hrvaške proti Danski s 26:38 (15:17) v 3. krogu drugega dela rokometnega svetovnega prvenstva v Egiptu se je v četrtfinale kot zadnji prebil Katar, ki se bo v sredo, 27. januarja, pomeril s Švedsko. Preostali četrtfinalni pari so Španija – Norveška, Francija – Madžarska in Danska – Egipt.

 

Hrvaška je na obračunu proti svetovnemu prvaku iz leta 2019 potrebovala zmago za preboj med osem, a je doživela najvišji poraz v Egiptu, medtem ko je Danska dosegla že šesto zmago na letošnjem turnirju. Po zmagah nad Bahrajnom, Kongom in Argentino v skupinskem delu je v drugem delu tekmovanja na kolena poleg Hrvaške položila še Katar in Japonsko.

Drugo mesto v skupini 2 je osvojil Katar, ki je bil v današnji odločilni tekmi boljši od Argentine s 26:25 (12:13). V katarski vrsti je blestel Kubanec Frankis Marzo, ki je dosegel osem golov, pri Južnoameričanih pa je bil najbolj učinkovit Federico Pizarro s sedmimi zadetki.

Na današnji prvi tekmi v tej skupini je bila Japonska boljša od Bahrajna z 29:25 (19:12).

Španski in madžarski rokometaši so si pred današnjim medsebojnim obračunom zagotovili četrtfinale, v tekmi za prvo mesto v skupini 1 pa so smetano pobrali igralci s Pirenejskega polotoka, ki so zanesljivo slavili s 36:28 (21:14).

Pri lanskih evropskih prvakih iz evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji sta bila strelsko najbolj razpoložena Ferran Sala z osmimi in Aleix Abello s sedmimi goli, pri Madžarih pa sta Zsolt Balogh in Matyas Gyori dosegla po pet zadetkov.

Pred tem so Brazilci brez težav opravili z Urugvajci in zmagali s 37:17 (18:7), v današnji zadnji tekmi skupine 1 pa so se Poljaki in Nemci razšli z neodločenim izidom (12:11).

Po nedeljskem neodločenem izidu z Egipčani so brez četrtfinala ostali tudi slovenski rokometaši, ki so v skupini 4 osvojili tretje mesto. Poleg izbrancev švedskega strokovnjaka Ljubomirja Vranješa so iz te skupine izpadli še rokometaši iz Rusije, Belorusije in Severne Makedonije, iz skupine 3 pa igralci iz Portugalske, Švice, Islandije in Alžirije.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button