Šport

Hrgota: Morda si je kdo naložil dodatno breme, a smo zadovoljni

Kvalifikacije pred drugo tekmo v četrtek ob 14.00

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Robert Hrgota je bil z nastopi svojih varovancev na prvi tekmi v Oberstdorfu zadovoljen, umanjkala je le pika na i.

Kar pet slovenskih skakalcev se je namreč uvrstilo v prvo dvajseterico, manjkal pa je samo vrhunski izid. Temu je bil še najbližje Anže Lanišek, ki je bil deveti. V finalu je precej napredoval, še boljši uspeh pa mu je odvzel slabši doskok.

Tik za njim je bil Žiga Jelar deseti, Domen Prevc 12., Peter Prevc 17., Cene Prevc pa 19. Brez točk je ostal le Bor Pavlovčič na 33. mestu.

Slovenci dobro začeli novoletno turnejo

Deveto mesto je soliden rezultat

Za nami je uspešen dan. Morda je manjkala pika na i, ta vožnja v izteku je Anžetu odnesla vrhunsko uvrstitev, a tudi deveto mesto je kar zelo, zelo soliden, dober rezultat,” je nastop četrtega skakalca zime opisal Robert Hrgota.

Z izkupičkom zadovoljen
Odličen je bil tudi Žiga. Po težavah v kvalifikacijah je bil deseti. Skratka, pet fantov smo imeli med 19. Zdi se mi, da so pokazali zelo, zelo solidne skoke. Morda je imel v prvi seriji kdo še malo težav, morda si je naložil dodatno breme, a na koncu mislim, da smo z izkupičkom lahko zadovoljni,” je trener potegnil črto.

V četrtek kvalifikacije za Garmisch
Karavana se zdaj seli v Garmisch-Partenkirchen, kjer bo druga tekma nemško-avstrijske turneje – tradicionalno na novoletni dan. V četrtek ob 14.00 jih čakajo kvalifikacije. “V Garmisch gremo lahko mirni in res se že veselim novih tekem,” je še dodal Hrgota.

Source
MMC

Povezani Članki

Back to top button