Šport

Goggia najhitrejša na prvem treningu v Cortini, Ilka Štuhec 17.

Italijanska alpska smučarka Sofia Goggia je bila najhitrejša na prvem treningu pred smukom za svetovni pokal v domači Cortini d’Ampezzo. S časom 1:37,83 je bila za dve desetinki hitrejša od Avstrijke Ramone Siebenhofer. Še 13 stotink več je zaostala še ena domačinka Federica Brignone. Najboljša Slovenka je bila Ilka Štuhec na 17. mestu (+1,55).

 

 

 

Mariborčanka se z izjemo tekme v Val d’Iseru, kjer je bila sredi decembra peta, letos na smukih za svetovni pokal uvršča med 15. in 20. mestom. Tako je bilo tudi na zadnjem smuku v Zauchenseeju v Avstriji, ko je bila 15.

Druga slovenska predstavnica v Cortini Maruša Ferk Saioni je na današnjem treningu zasedla 34. mesto z zaostankom 3,03 sekunde.

Najhitrejša je bila vodilna v seštevku discipline Goggia, ki je na smuku v Zauchenseeju minuli konec tedna grdo padla, a jo odnesla brez večjih poškodb.

V petek bo na prizorišču olimpijskih iger leta 2026 še en trening smuka, v soboto pa tekma, in sicer ob 10. uri. V nedeljo bo na istem prizorišču še superveleslalom (11.45).

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button