Šport

Geigerju zadnja tekma sezone v Planici, Domen Prevc četrti

Svetovni prvak v poletih Karl Geiger (459,3 točke) je zmagovalec zadnje tekme sezone svetovnega pokala 2020/21 na letalnici v Planici, na kateri je nastopilo 30 najboljših v pokalu. Najboljši Slovenec je bil Domen Prevc (442,5 točke), ki je v finalu napredoval tik za zmagovalni oder na četrto mesto.

Geiger je danes zmago slavil pred vodilnim po prvi seriji, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem (452,4 točke). Omenjena dva sta na planiškem tednu dobila vsak po eno posamično tekmo, Geiger je bil tudi član nemške ekipe, ki je danes zmagala tudi na zadnji moštveni tekmi sezone. To je bila za Nemce prva zmaga v poletih po 21 letih.

Geiger je danes osvojil tudi mali kristalni globus za najboljšega letalca, ki si ga je razdelil s Kobayashijem, ter tekmovanje Planica 7 za dodatno denarno nagrado.

Tretje mesto na današnji tekmi je pripadlo Nemcu Markusu Eisenbichlerju (447,9).

Bor Pavlovčič (430,1 točke) je po tretjem mestu in osebnem rekordu v prvi seriji z 249,5 metra v finalni naredil napako in pristal pri 218 m, skupno pa je bil sedmi. Pavlovčič je v točkovanju poletov to sezono zasedel četrto mesto, Domen Prevc pa peto.

Žiga Jelar (417,9) je bil na današnji tekmi 12., najboljši Slovenec v pokalu to zimo Anže Lanišek (414,6) 14., Peter Prevc (377,7) pa ga je v finalu polomil in je nazadoval na 23. mesto.

Že pred posamično tekmo so Pavlovčič, Peter Prevc, Jelar in Domen Prevc nastopili na zadnji moštveni tekmi sezone, na kateri so za 3,4 točke s četrtim mestom zaostali za zmagovalnim odrom.

Slovenski skakalci tako to sezono na moštvenih tekmah niti enkrat niso skočili na zmagovalni oder, vsakič je šlo nekaj narobe, kot je dejal tudi selektor Robert Hrgota. “Žal danes z ekipnim nastopom ne moremo bit zadovoljni. V eni seriji si ne moreš privoščiti napake, mi smo si jo. Zaostali smo za 3,4 točke za stopničkami,” je za TV Slovenija dejal Hrgota.

Pod Poncami se je danes končala 42. sezona svetovnega pokala, ki so jo dobro izpeljali kljub koronski pandemiji, saj je v celotni sezoni odpadla le norveška turneja.

Veliki zmagovalec sezone je že pred prihodom pod Ponce postal Halvor Egner Granerud, ki je moral minulo svetovno prvenstvo v Oberstdorfu predčasno končati zaradi koronavirusne okužbe. To sezono je 24-letni Norvežan nanizal 11 zmag v svetovnem pokal in si priboril neulovljivo prednost, v Planico pa je prišel le še po veliki kristalni globus.

Source
STA
Back to top button