Šport

Geiger po eni seriji zmagovalec planiške tekme, Pavlovčič tretji

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger je zmagovalec planiške tekme svetovnega pokala, na kateri je po težavah z vetrom obveljala le ena serija. Geiger je na letalnici bratov Gorišek, na kateri je decembra osvojil že naslov svetovnega prvaka, zbral 237,3 točke. Za veselje v slovenskem taboru je s tretjim mestom poskrbel Bor Pavlovčič (225,2).

Geiger je zmago slavil pred zmagovalcem četrtkove tekme, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem (227,7 točke) na drugem mestu, Pavlovčič pa je s tretjim mestom prišel do svojih tretjih stopničk v karieri.

“Super. Zagotovo sem te uvrstitve na zmagovalni oder bolj vesel kot drugega in tretjega mesta v Klingenthalu, gre le za domačo tekmo, pa še na letalnici. Po nastopu sem vedel, da sem opravil zelo lep skok, nato sem moral počakati na nastope tekmecev. A se je izšlo,” je v izjavi za TV-Slovenija po poletu dejal Mojstrančan.

Tik za njim je na četrtem mestu pristal Domen Prevc (222,8), ki je nastopil v precej težjih vremenskih razmerah. Točke so osvojili še Peter Prevc (206,8) z 11., Žiga Jelar (205,5) z 12., Anže Semenič (198,3) z 19., Lovro Kos (196,5) z 21., Cene Prevc (195,7) z 22. in Anže Lanišek (194,3) s 26. mestom.

Brez točk svetovnega pokala so od Slovencev ostali Timi Zajc (185,1) na 35., Tilen Bartol (171,3) na 47., Žak Mogel (153,8) na 54., Rok Justin (148,2) na 58. in Tjaš Grilc (125,6) na 65. mestu.

Zaradi težav z vetrom so morali namreč organizatorji danes odpovedati kvalifikacije, zato so v prvi in edini seriji nastopili vsi skakalci s startnega seznama.

Zmagovalec svetovnega pokala to sezono, Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je kristalni globus osvojil že pred prihodom v Planico, je bil v težkih vetrovnih razmerah, zaradi katerih so odpadle tudi kvalifikacije ter finalna serija, danes 18.

Uvod v planiški finale je v četrtek zaznamoval hud padec njegovega rojaka, moštvenega svetovnega prvaka z Planice Daniela Andreja Tandeja, ki naj bi ga danes pozneje prebudili iz umetne kome, v kateri je bil preventivno, da so zmanjšali pritisk na možgane.

Tande si je zlomil ključnico in prebodel pljučno krilo, vendar je norveški trener Alexander Stöckl dejal, da prvi zdravniški pregledi niso pokazali nobene poškodbe možganov ali vratu in da upa, da bo Tande lahko popolnoma okreval.

V soboto bo pod Poncami tradicionalna zadnja moštvena tekma sezone svetovnega pokala. Selektor Robert Hrgota se je po današnji tekmi odločil, da bodo slovenske barve zastopali najprej Pavlovčič, nato Peter Prevc, Jelar ter še Domen Prevc.

Kot je že večkrat poudaril, je glavni cilj njegovih varovancev skok na oder za zmagovalce.

Source
STA
Back to top button