Šport

Gajser v prvi vožnji v Španiji četrti

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v španskem Intu Xanaduju – Arroyomolinosu osvojil četrto mesto. Zmagal je Francoz Romain Febvre, ki zdaj v SP za vodilnim Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom zaostaja le še točko.

Gajser je prejšnji teden po preizkušnji v Lacapelle-Marivalu zdrsnil na tretje mesto v seštevku, a so bile razlike majhne. Vodil je Herlings s 460 točkami, Febvre jih je imel 454, Gajser pa 450.

Danes je kvalifikacije slovenski dirkač končal na drugem mestu za Nizozemcem, po startu pa vozil na četrtem in potem večino dirke na tretjem mestu. A ob koncu je naredil napako, padel in izgubil eno mesto, pred njim pa je končal tudi Herlings, ki se je moral po slabem startu prebijati iz ozadja.

Vožnjo je dobil Febvre pred domačinom Jorgejem Pradom in Herlingsom.

Po polovici španske dirke tako v SP še vodi Herlings, a ima s 480 točkami le eno več od Francoza, Gajser pa je pri 468 točkah.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom, tretji je bil Italijan Mattia Guadagnini. Slovenski dirkač Jan Pancar je z 20. mestom še ujel točko za SP.

Druga vožnja v MXGP bo ob 16.10, v MX2 pa uro prej.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button