AktualnoŠport

Finci branijo naslov prvakov, v finalu SP spet s Kanadčani

Danes se bo končalo svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju v Latviji. V finalni tekmi ob 19.15 bodo igrali branilci naslova z zadnjega SP pred dvema letoma Finci, njihovi nasprotniki pa bodo Kanadčani. Za bron se bodo ob 14.15 pomerili Američani in Nemci.

V finalu SP se bosta tako spet pomerili ekipi, ki sta o najboljšem na svetu odločali že leta 2019. Lani prvenstva zaradi pandemije niso izvedli.

Na poti do letošnjega odločilnega boja so Finci v polfinalu premagali Nemce z 2:1, Kanadčani pa severnoameriške tekmece Američane s 4:2.

Finska lovi četrti naslov prvaka po letih 1995, 2011 in 2019, Kanadčani imajo doslej že 26 zlatih medalj, zadnjo iz leta 2016, so pa prišli do še petega finala v zadnjih šestih sezonah.

Poraženca sobotnih polfinalnih tekem bosta igrala za tolažilno nagrado. Američani bodo skušali priti do še ene bronaste medalje, četrte v zadnjih osmih letih, zadnjo so dobili leta 2018. Nemci pa se bodo borili za sploh prvo medaljo po daljnem letu 1953, ko so bili srebrni.

Ker so vse polfinalistke igrale v isti predtekmovalni skupini, so tudi današnji tekmeci že odigrali medsebojno tekmo na tem SP. Finska je Kanado v zadnjem krogu premagala s 3:2 po kazenskih strelih, medtem ko so Američani Nemce premagali z 2:0.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button