AktualnoŠport

Filipičeva danes na diamantni ligi v Dohi

Atletinja Neja Filipič bo danes nastopila v troskoku na diamantni ligi v Dohi. Na prvi tekmi letošnje serije največjih mitingov na svetu bo 27-letna Žirovka, ki živi in trenira v Ljubljani, edina slovenska predstavnica. Finale lige bo 7. in 8. septembra v Zürichu, skupaj bo v ligi 14 prizorišč.

 

 

“Povabilo sem dobila pred dobrim tednom dni, ko sem se vračala s priprav. Tekma pa bo že danes, zato sem morala konkretno prilagoditi treninge. Sprva sem namreč pravi začetek poletne načrtovala mesec dni pozneje. Na prve tekme grem ponavadi ‘s treninga’, diamantna liga pa ni katerakoli tekma. Zato sem z ekipo vložila veliko truda, da bom v petek čim bolje pripravljena,” je pred nastopom povedala Filipičeva.

V Dohi zato pričakuje dober izid. Najboljša slovenska tekmovalka v troskoku zadnjega obdobja je marca na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu zasedla deseto mesto, normo za olimpijske igre Tokio 2020 pa je za las zgrešila. Potem je jeseni na mitingu v Zagrebu s 14,37 metra izpolnila normo za SP v Eugenu v ameriški zvezni državi Oregon in s tem tudi za evropsko prvenstvo v Münchnu.

Doha pa ne bo njen diamantni prvenec, pred dvema letoma je že tekmovala na prestižnem mitingu v Monaku. Tedaj je prvič spoznala tekmovalke, s katerimi zdaj skupaj nastopa. Po mitingu je bila polna lepih vtisov in še sedaj pravi, da je bil to miting z najboljšo organizacijo, na katerih je doslej tekmovala

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button