Šport

Egipt in Čile odpirata rokometno SP

Rokometaši iz Egipta in Čila bodo danes ob 18. uri v Kairu igrali uvodno tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu. Naslov prvaka brani Danska, devetič pa bo na zaključnem turnirju igrala Slovenija, ki se bo v skupinskem delu pomerila z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo.

Vse tekme v deželi faraonov bodo pred praznimi tribunami, prvič v zgodovini zaključnih turnirjev pa bo med 13. in 31. januarjem nastopilo 32 namesto 24 izbranih vrst.

V skupini A bodo nastopili Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Zelenortski otoki, v skupini B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, zadnjeuvrščene pa bodo nastopile v predsedniškem pokalu in se nato pomerile za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

V glavnem delu tekmovanja se križajo skupini A in B, C in D, E in F ter G in H, po dve najboljši reprezentanci iz vseh štirih pa se bodo uvrstile v četrtfinale, od tam naprej nastopijo tekme na izločanje.

Na dosedanjih svetovnih prvenstvih je bila najbolj uspešna Francija, ki je osvojila šest odličij najbolj žlahtnega leska. Na drugem mestu sta Švedska in Romunija s po štirimi naslovi, po dvakrat so slavile Rusija, Španija in Nemčija, po enkrat pa Hrvaška, Danska ter nekdanja Zahodna Nemčija, poleg nje pa še tri nekdanje skupne države – Češkoslovaška, Sovjetska zveza in Jugoslavija.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button